Kundtjänst har öppet
   

Walk in closet - Låt drömmen bli sann

Planera er drömgarderob tillsammans med oss. Inga projekt är för stora eller för små. Starta drömprojektet nu.

Walk in closet – Låt drömmen bli sann

Det är en dröm som många har men en dröm som sällan går i uppfyllelse av olika anledningar, tillsammans med oss är det dags att ta tag  i drömprojektet: En lyxig walk in closet där du har möjlighet att på ett snyggt och elegant sätt förvara dina kläder och skor. Ett rum där du har allt samlat på ett och samma ställe med en god överblick över dina kläder.

Har ni precis flyttat in i ett hus eller en lägenhet där ni har ett rum som ni inte vet vad ni ska använda det till? Eller har barnen flyttat hemifrån så ni står med möjligheten att inreda ett eller flera rum till något annat än just sovrum? Varför då inte satsa på en walk in-garderob för att få mer förvaringsutrymme.

Lyxa till walk in-garderoben med snygga lådor där du väljer mellan våra standardhandtag eller lyxigare och elegantare specialknoppar eller handtag.  Praktiska och snygga smyckeslådor med glasskiva ovanför kommer också väl till pass i ett rum som detta.

walk in closet klädkammare med mörk grå och antracit garderobsinredning från Garderobsfabriken
walk in closet klädkammare med mörk grå och antracit garderobsinredning från Garderobsfabriken
walk in closet klädkammare med mörk grå och antracit garderobsinredning från Garderobsfabriken

Vad är då en walk in closet, walk in garderob eller klädkammare?

En walk in-garderob – direkt översatt “gå in-garderob” – är som det låter. En garderob som du har möjlighet att gå in i. Ett dedikerat rum där du förvarar det som du i vanliga fall förvarar bakom stängda garderobsdörrar. En walk in-garderob är ett lyxigare alternativ och något som är betydligt vanligare på andra sidan Atlanten – i USA – men som blir vanligare och vanligare även här i Sverige.

Man behöver inte bo i det största huset eller den största lägenheten för att ha möjlighet till att skaffa sig en walk in-garderob. Man behöver heller inte ha ett rum till övers som man inreder till en walk in. Du kan till exempel dela av sovrummet med hjälp av snygga skjutdörrar – för att inte behöva bygga nya väggar –  och på så sätt kunna utnyttja en annars outnyttjad yta i rummet. Walk in-garderoben  i sig behöver inte heller vara så jättestor och det finns tre olika former vilket gör att man enkelt kan hitta det som passar just den yta ni har.

Paralellformen

Har du två väggar som går paralellt med varandra och som går att inreda med garderobsinredning så är det paralellformen som gäller. En simpel form men med möjlighet till otroligt bra förvaring även för det lilla rummet.

Med en öppen garderobslösning så får ni en bra överblick över det ni förvarar och man kan enkelt plocka fram det som man behöver. Lyxa till walk in-garderoben med lådor där ni kan välja på många snygga detaljer så som knoppar och handtag. Varför inte köpa till några passande krokar för att hänga upp väskor?

I-formen

I-formen är den enklaste formen av de tre och består av endast en inredningsbar vägg. Måttanpassas och platsbyggs för att utnyttja hela väggen eller endast den del av väggen som ni vill nyttja. Perfekt för mindre rum eller rum där man inte har så jättestor outnyttjad yta.

L- och U-formen

Walk in-garderobernas Rolls Royce. Här har ni möjlighet att inreda två, tre eller till och med fyra väggar med garderobsinredning. Passar större rum där man har möjlighet att utnyttja flera väggar och med hjälp av snygga hörnlösningar få en walk in-garderob som känns otroligt lyxig och påkostad.

Finns möjligheten så kan man även platsbygga en sittdel alternativt om man kompletterar rummet med en sittdel och stor spegel för en ännu mer exklusiv känsla.

Som ni förstår så kräver denna form på walk in-garderoben en mycket större yta och är optimal om man har ett rum över i huset eller lägenheten.

Antracit och mörk grå garderobsinredning med lådor glashyllor hörnhyllor i hörn klädstång korgar skohyllor och byxhängare från Garderobsfabriken
Garderobsfabriken vit låda garderobsinredning
Walk in closet / klädkammare med en vit inredning med lådor korgar och klädstång i hörn

Belysning i garderoben

Man vill ju lätt kunna se vilka kläder och skor man väljer även fast solen inte valt att titta fram än eller om man inte har några fönster i sin walk in-garderob. En taklampa ger en bra allmän belysning till hela rummet men vill man ha en snygg belysning som lyser upp i garderoben så har vi både nätansluten och batteridriven belysning.

Vår nätanslutna belysning består av en LED-list som monteras i främre kanten av topphyllan med hjälp av en aluminiumskena. Denna aluminiumskena finns i två utföranden där den ena skenan är vinklad i 45° vilket gör att belysningen lyser in i garderoben i en optimal vinkel. Det andra utförandet består av en aluminiumskena som är platt istället för vinklad.

Vilken skena som passar er bäst är lite beroende på djupet av garderoben och vilken typ av belysning man vill ha. Den platta skenan gör så att ljuset sprids med och ger en mer allmän belysning, medans den 45° vinklade skenan ger en mer punktbelysning på dina kläder.

För att tända och släcka LED-listen så kan man välja på en trådlös strömbrytare som monteras där du vill ha den eller rörelsesensor som tänder belysningen när den noterar rörelse. Rörelsesensorerna monteras mer ofta bakom skjutdörrar men går självklart att montera även i en walk in-garderob

Har man inget eluttag eller av annan anledning inte vill eller kan ha en nätansluten belysning så har vi även en batteridriven, uppladdningsbar belysning som tänds med hjälp av rörelsesensor. Dessa monteras enkelt upp i topphyllan och laddas upp med medföljande micro-usb.

Läs mer om vår belysning här!