Kundtjänst har öppet
   

Garderobsbelysning - Lys upp din garderob

Vare sig du har en garderob bakom skjutdörrar, gångjärnsdörrar eller en walk in-garderob så är bra belysning något vi rekommenderar att man bör investera i. Att till exempel slippa behöva tända taklampan i sovrummet när din partner ligger kvar och sover eller för att enkelt kunna få en överblick över vilka plagg du ska välja för dagen är väldigt smart och ger en bra start.

Hos oss på Garderobsfabriken så har du möjlighet att köpa till olika sorters invändig belysning med olika val hur du ska tända och släcka belysningen och utvändig belysning som ger en behaglig och lyxig känsla i exempelvis hallen.

Belysning på garderobsinredning i walk in closet klädkammare
Belysning på garderobsinredning i walk in closet klädkammare
Belysning framför måttanpassade skjutdörrar

Invändig belysning

Nätansluten belysning

Den mest köpa belysningen och den som ger bäst belysning till din garderob eller walk in är vår nätanslutna LED-list som monteras i topphyllan. Belysningen består av en LED-list som monteras in i en aluminiumskena med 45° vinkel som gör att du får ett riktat ljus in mot dina kläder.

LED-listen anpassas helt efter bredden på din garderob och som genom en transformator kopplas in i närmsta eluttag. Har man då möjlighet att flytta på ett eluttag eller sätta in ett nytt så rekommenderar vi att man gör det över inredningen då transformatorn kommer att monteras på ovansidan av topphyllan.

Hur vill du att belysningen ska tändas?

När du väljer den nätanslutna belysningen så har du två val när det kommer till hur belysningen ska tändas och släckas. Det vanligaste valet om man har en skjutdörrsgarderob är att välja rörelsesensorer som monteras på ovansida av topphyllan. Sensorerna registrerar rörelse och tänds när dörrarna öppnas och släcks sen efter några minuter.

Det andra valet, vilket kanske är mer vanligt i en walk in-closet men som även fungerar i en vanlig garderob, är en trådlös strömbrytare som monteras på valfri plats i rummet eller garderoben. Med hjälp av denna trådlösa strömbrytaren så både tänder och släcker man belysningen.

Batteridriven belysning

Har man inget eluttag i närheten av garderoben eller av andra skäl inte kan eller vill ha en nätansluten belysning så finns det även batteridriven belysning att köpa. Denna belysning tänds också med hjälp av rörelsesensorer och är uppladdningsbar när batteriet har tagit slut.

Den batteridrivna belysningen monteras enkelt där du vill ha den i garderoben och är enkel att ta loss när det är dags att ladda upp belysningen. Kabel, en micro-USB, för att ladda upp belysningen medföljer.

Rörelsesensor för invändig belysning i garderobsinredning
Belysning garderob med rörelsesensor som drivs på batteri
Skjutdörrsgarderob med skjutdörrar och vit garderobsinredning med belysning som drivs med batteri

Utvändig belysning

Är man intresserad av en mer allmän belysning som hjälper till att lysa upp ett rum och med hjälp av dim-funktionen kan ge rummet en myskänsla så är det den utvändiga belysningen ni ska satsa på.

Den utvändiga belysningen består även den utav en LED-list som genom en transformator kopplas in i närmsta eluttag. Vid beställning av utvändig belysning så får man med ett extra spår i takskenan där man då monterar belysningen i det yttre spåret. Beställer man två dörrar och tvåspårig skena så kommer man alltså att få en trespårig takskena där dörrarna monteras i de två inre spåren och belysningen i det yttre. 

Belysningen tänds, släcks och dimras med den medföljande trådlösa kontrollen.

Belysning framför måttanpassade skjutdörrar från Garderobsfabriken
Belysning framför måttanpassade skjutdörrar från Garderobsfabriken
Belysning framför måttanpassade skjutdörrar från Garderobsfabriken