Kundtjänst har öppet
   

VÅRA KUNDER UNDRAR OFTA…

Vanliga frågor & svar

Hur bred kan en skjutdörr vara?

Vi kan tillverka skjutdörrar som är 120 cm breda per dörr. Det betyder att den totala maxbredden vid val av två skjutdörrar är 240 cm.

Erbjuder ni skjutdörrar i akustikpanel?

Ja, vi erbjuder i skjutdörrar i akustikpanel och vi har två olika färger på panelen att välja mellan. Vi har ljus ek som är en obehandlad panel som man kan betsa, måla eller på annat sätt behandla själv och så har vi rökt ek som är en mer mörkare panel. Lär mer här: https://garderobsfabriken.se/nyhet-skjutdorrar-med-akustikpanel/.

Kan jag använda skjutdörrarna som rumsavdelare?

Det kan du göra. Då rekommenderar vi någon av våra fyllningar som inte har säkerhetsfilm på baksidan. Vi har olika typer av spår på skenorna för att anpassa utseende och funktion.

Har ni fysiska butiker?

Ja, vi har butiker i Örebro och i Skövde, där vi även har tillverkningen utav våra skjutdörrar. Ni är hjärtligt välkomna in för att få hjälp med er garderobslösning och för att kunna klämma och känna på våra produkter. Har ni inte möjlighet att ta er till butikerna så kan ni köpa provbitar på fyllningar och profiler som vi skickar hem till er samt att ni även kan låna hem en lasermätare utan kostnad.

Vad är fördelen med skjutdörrsförvaring?

Den största fördelen med skjutdörrar är att dörrarna inte tar någon plats när du öppnar dem, vilket är smidigt om du har en liten hall eller till exempel en säng som står nära garderoben.

Kan jag montera era korgar, byxhängare och skohyllor i mina äldre garderober?

Vi har korgar i fyra olika mått, small (326 mm), medium (426 mm), large (526 mm) och XL (726 mm). Standardskenorna är 3 mm vardera men vi har också distansskenor som är 16,5 mm och 19,5 mm som man kan köpa till för att kunna montera korgar, byxhängare och skohyllor i befintliga garderober. Ibland kan man behöva sätta några millimeters distans mellan skena och stomme för att det ska fungera.

Vad är mjukstängning och vad är filtlist?

Mjukstängningen har en fjäder monterad på ovansida av dörrarna som tillsammans med ett stopp som monteras i takskenan ser till så att dörrarna stängs mjukt och automatiskt sista centimetrarna mot vägg. Filtlist är, som det låter, en list av mjuk filt som man monterar fast på sidorna av dörrarna som dämpar smällen som blir när dörrarna går emot väggen och monteras då mjukstängning inte rekommenderas, som till exempel smalare dörrar än 55-60 cm.

 

Kan jag ha mjukstängning på mina skjutdörrar?

Beroende på måtten som blir på dina dörrar så kan vi rekommendera mjukstängning eller filtlist (dämplist). Vi brukar säga att dörrar som är smalare än 55 cm ska ha filtlist istället för mjukstängning, men det beror också på höjdmåttet på dörrarna. Kontakta oss så tar vi fram det som passar er bäst.

Erbjuder ni hemleverans?

Bor ni i närområdet från våra butiker i Skövde eller Örebro så kan vi erbjuda hemleverans med vår egen bil. Bor ni i andra delar av landet så samarbetar vi med olika transportbolag som erbjuder hemleverans av våra produkter. Kontakta oss för prisinformation.

Kan ni tillverka dörrar med fyllning i valfri kulör?

Vill ni att vi lackerar fyllningen i dörrarna i valfri NCS-kulör så är det inga problem. Man får dock räkna med några veckors längre leveranstid än om man väljer någon av våra fyllningar vi har på lager. Kontakta oss för kostnadsförslag.

Har ni belysning till garderoben?

Ja, vi har både invändig nätansluten belysning som tänds med hjälp av rörelsesensorer som känner av rörelsen när ni öppnar dörrarna. Har man inga skjutdörrar, till exempel i en walk-in closet, så kan man istället välja trådlös dosa som man använder för att tända och släcka. Har man inte möjlighet till nätansluten belysning så har vi uppladdningsbar belysning med rörelsesensor istället.

Vi erbjuder även en utvändig belysning som man fäster i ett eget spår i takskenan. Det betyder att man vid val av en tvåspårig skena får en trespårig skena uppe i taket där man då monterar LED-listen i det yttre spåret och dörrarna i de två inre spåren. Denna belysning tänds och släcks med hjälp av en trådlös kontroll.

 

Vad är det för mått på era golv- och takskenor?

Vi har 3 st olika skenor, 1-, 2- och 3 spårig skena.
1-spårig – Tak: 42mm Golv: 22mm
2-spårig – Tak: 82mm Golv: 62mm
3-spårig – Tak: 122mm Golv: 102mm

Dörrarna ligger alltid innanför takskenan.

Vilket material är era skjutdörrar i?

Ramen/profilen runt dörrarna samt tak- och golvskenan är i aluminium medans fyllningen i dörrarna består av melaminbelagda spånskivor, spegelglas i klar, sotad eller bronsad spegel, transparent glas med vit film bakom eller akustikpanel. Alla våra spegel- och glasfyllningar har en skyddsfilm pålimmad baktill som förhindrar att glaset hamnar på golvet vid skada.

Hur många skjutdörrar ska jag välja?

Det beror på vilket breddmått du har på din garderob samt hur du väljer att inreda garderoben. Vi kan göra dörrar som är 120 cm breda vardera vilket gör att du med två dörrar kan ha en totalbredd på 240 cm. Med 2 eller 4 dörrar så har du möjligheten att kunna öppna hälften av garderoben medan man med tre dörrar, beroende på val av tvåspårig eller trespårig skena, kan öppna 1/3 eller 2/3 av garderoben.

Följer det med monteringsinstruktioner om jag ska montera själv?

Det följer alltid med monteringsinstruktioner för både skjutdörrar och inredning när du beställer från oss. Vi har också flera monteringsfilmer där du enkelt kan se hur du monterar våra produkter. Monteringsinstruktionerna är väldigt generella eftersom ingen garderob är den andra lik och kan därför uppfattas som outförliga. Kontakta oss så hjälper vi dig med att ta fram en specifik monteringsinstruktion för just din garderob.

Jag har golvvärme och kan inte skruva fast golvskenan. Hur gör jag?

Vi rekommenderar att ni fäster golvskenan med dubbelhäftande tejp eller lim. De få gångerna vi skruvar fast golvskenan är om ni till exempel har en tjockare heltäckningsmatta där inte tejp eller lim fungerar.

Jag hittar inga priser på varken skjutdörrar eller inredningar. Hur gör jag för att få reda på kostnaden?

Då alla dörrarna är olika och specialtillverkade efter Era önskemål och Era specifika mått så har vi därför ingen prislista på hemsidan. Detsamma gäller inredning då den anpassas helt efter era behov och de mått ni har. Du kan designa dina skjutdörrar och/eller inredning i vårat Ritprogram där du även ser priserna som uppdateras i realtid när du lägger till eller tar bort något. Vill du ha hjälp med att ta fram förslag så kan du använda dig utav vårat formulär så kontaktar vi dig så fort vi kan.

Hur monteras tak- och golvskenan?

Takskenan skruvas fast i taket medans golvskenan fästs med dubbelhäftande tejp eller lim. Det går att skruva fast golvskenan men vi försöker undvika det.

Erbjuder ni montering?

Vi kan sköta hela processen från mätning till färdigmonterad garderob. Vi samarbetar med duktiga och pålitliga hantverkare som kan montera både skjutdörrar och inredningar. De utgår ifrån Skövde och Örebro. Vi söker sedan ROT-avdrag för monteringen.

Hur lång tid tar det från att ni skickar till att jag mottar min leverans?

Normalt sett tar leverans till utlämningsställe 1-2 arbetsdagar.

När det är skjutdörrar och/eller inredning kan det ta några dagar extra beroende på vart du bor och vilket transportbolag vi skickar med. Ni kommer på ett eller annat sätt att bli kontaktade av transportbolaget för att kunna bestämma dag och tidsintervall för mottagande.

Hur lång tid tar det från beställning till att jag har fått min garderob?

Vi brukar ligga på ungefär 5 veckors leveranstid. Det beror helt på efterfrågan och hur mycket vi har att göra i fabriken.