Kundtjänst har öppet
   

Steg för steg: Hur du använder vårat ritprogram för att designa skjutdörrar

Steg för steg: Hur du använder vårat ritprogram för att designa skjutdörrar

I den här guiden kommer vi gå igenom steg för steg hur du använder vårat ritprogram för att designa dina nya skjutdörrar.

Det första valet du behöver göra är om du vill designa en hel garderob, bara skjutdörrar eller bara inredning. I just den här guiden på den här sidan så går vi igenom hur du använder ritprogrammet för bara skjutdörrar.

Vill du designa en hel garderob hittar du vår guide här!

Vill du designa endast inredning hittar du vår guide här!

Vid speciallösningar som till exempel skjutdörrar i hörn så rekommenderar vi att ni kontaktar oss så hjälper vi er.

Placering

Efter att du valt “Bara skjutdörrar” på nedre delen av skärmen så är det dags att välja placering på dina nya skjutdörrar. Här kan du göra fyra val:

Vägg till vägg – Du har befintliga väggar på båda sidor som skjutdörrar kan gå emot.

Centrerad – Du har ingen befintlig vägg på någon utav sidorna och behöver två stycken sidoväggar som läggs till automatiskt när du väljer detta val.

Till vänster – Du har en befintlig vägg till vänster och behöver en sidovägg till höger som läggs till automatiskt när du väljer detta val.

Till höger – Du har en befintlig vägg till höger och behöver en sidovägg till vänster som läggs till automatiskt när du väljer detta val.

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Anslagslist och färg på anslagslist och sidovägg

I det här exemplet valde vi vägg till vägg vilket betyder att vi har befintliga väggar på båda sidor. Nu har vi valet att lägga till anslagslister som monteras på de befintliga väggarna till höger och vänster och som dörrarna går emot vi stängning och öppning.

Har man tak- och golvlist som ska kapas bort för att dörrarna ska gå mot vägg så rekommenderar vi anslagslister då dessa monteras från golv till tak och täcker den ev omålade/otapetserade väggen bakom listerna. Anslagslisterna skyddar även väggar och dörrar och ramar in garderoben. 

Färgen på anslagslist och eventuell sidovägg väljer man även här och de finns i vitt eller antracitgrå.

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Ange dina mått

Nu är det dags att ange dina mått. Vi rekommenderar alltid att man använder en lasermätare för att få så exakta mått som möjligt. Läs vår mätguide här!

Bredd-, djup-, och höjdmått är de tre mått du anger och detta i millimeter. Under varje ruta så ser ni minimum och maximum-måtten ni kan ange. Har ni andra mått, till exempel grundare än 600 mm eller högre än 2540 mm, så rekommenderar vi att ni kontaktar oss så tar vi fram en lösning till er. 

Vid en första offertförfrågan och för att få ett första prisförslag så behöver inte måtten vara på millimetern exakta.

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Antal dörrar, spår och färg på ramen

När måtten är ifyllda är det dags att välja antal dörrar, hur många spår (trespårig skena finns som val vid tre dörrar och ett djup på minst 650 mm) och vilken färg ni vill ha på ramen och skenorna. Färgerna vi har att välja mellan är vit, silver eller grafitgrå.

Mjukstängning – Vid dörrar bredare än 550 – 600 mm styck så rekommenderar vi mjukstängning. Det är då en mjukstängning per dörr som gör att dörren stängs sakta automatiskt de sista centimetrarna mot vägg. 

Filtlist – Vid smalare dörrar än 550 mm så kommer inte mjukstängningen att fungera som den ska. Då kan man istället välja till filtlist som är en grå list i filtmaterial som monteras på sidorna av sidoprofilerna. Filtlisten dämpar ljudet som uppstår när dörrarna går emot vägg. Levereras med tejp på baksidan.

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Dörrar med eller utan spröjs

Vill du att dina dörrar ska delas in i olika fält med hjälp av spröjs så är det nu du gör det valet.

Vi har 8 olika figurer att välja mellan med allt ifrån släta dörrar utan spröjs, tre lika stora fält, fyra lika stora fält eller någon annan figur som du tycker passar bra hemma hos er.

Vill ni ha en figur som ni inte hittar i valmöjligheterna här så kan ni alltid kontakt oss.

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Val av fyllning

Äntligen dags att välja fyllning!

Vi har fyllningar i olika material:

Spegel – Klar, sotad och bronsad spegel

Glas – Vitt glas

Dekor – Spånskivefyllning i slätt melaminlaminat.

Trä – Spånskivefyllning (förutom akustikpanel) med melaminlaminat i trästruktur. Finns i olika färger. Akustikpanel finns i ljus obehandlad ek eller rökt ek.

Övrigt – Spånskivefyllning med melaminlaminat i olika färger med lite struktur.

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Dörrbelysning

Behöver ni utvändig belysning på er garderob så är det här man väljer det. Den utvändiga belysningen består av en LED-list som monteras i ett extra medföljande spår i takskenan. Väljer ni tvåspårig skena så blir då takskenan trespårig och vid vad av trespårig skena så blir takskenan fyrspårig.

Utvändig belysning tänds och släcks med medföljande trådlös kontroll och kan även dimras. 

Belysningen är nätansluten och ett eluttag i närheten behövs.

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Tillbehör

Nu är garderoben och skjutdörrarna färdigdesignade. Vill ni köpa nya tillbehör till din garderob som exempelvis nya krokar, städskåpsinredning m.m. så kan ni lägga till detta.

Golvskenan monteras enklast med dubbelhäftande tejp och det ingår inte i beställning av skjutdörrar. Här kan du välja att köpa till det.

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Köp nu Klarna

När du är nöjd med din garderob och vill beställa så kan du trycka hem garderoben direkt och betala genom Klarna. Här kan du betala direkt, be om faktura och lägga upp en delbetalning på din garderob.

Beställningen läggs direkt till vår fabrik utan att gå igenom våra garderobsexperter och du kan välja att få garderoben skickad till dig. Då läggs det på en uträknad fraktkostnad. Du kan även välja att hämta dina dörrar direkt i Skövde eller Örebro när dem är färdigproducerade.

Vill ni få hjälp utav våra experter så rekommenderar vi att man istället väljer “Få offert”.

Få offert

Är du osäker på måtten, endast vill få en prisuppfattning eller vill ha hjälp med dina nya skjutdörrar utav våra garderobsexperter så rekommenderar vi att ni skickar in er garderobsritning till oss.

Här fyller ni i alla era uppgifter, om ni vill ha sakerna skickade till eller, vill få hjälp med montering eller hämta skjutdörrarna själv i Skövde eller Örebro. 

Här kan du också lägga en kommentar, ställa en fråga eller lägga ett önskemål. Vill du att vi hellre kontaktar dig på telefon än mejl som exempel så kan du meddela oss detta här.

När vi fått in offerten till oss på Garderobsfabriken så kontaktar vi dig så fort vi har möjlighet och vi tillsammans med er tar fram den bästa lösningen som passar er.

Vill ni lägga beställningen direkt utan att gå genom våra experter så kan ni istället välja “Köp nu Klarna”.