Kundtjänst har öppet
   

Steg för steg: Hur du använder vårat ritprogram för att designa en garderobsinredning

Steg för steg: Hur du använder vårat ritprogram för att designa en garderobsinredning

I den här guiden kommer vi gå igenom steg för steg hur du använder vårat ritprogram för att designa din nya garderobsinredning.

Det första valet du behöver göra är om du vill designa en hel garderob, bara skjutdörrar eller bara inredning. I just den här guiden på den här sidan så går vi igenom hur du använder ritprogrammet för bara inredning.

Vill du designa en hel garderob hittar du vår guide här!

Vill du designa endast skjutdörrar hittar du vår guide här!

Vid speciallösningar som till exempel inredningar i hörn så rekommenderar vi att ni kontaktar oss så hjälper vi er.

Placering

Till skillnad mot om du väljer “hel garderob” eller “bara skjutdörrar” så kommer du inte ha några placeringsval när du väljer “bara inredning” utan går vidare direkt till att skriva in måtten.

Skälet till detta är för att sidoväggar och anslagslister, som läggs till vid val av placering, är för skjutdörrarnas skull. Är du ändå i behov av sidovägg eller vill köpa till anslagslist så kan ni ange detta i “lägg till kommentar” på sista sidan i ritprogrammet och vi hjälper dig då den vägen.

 

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Ange dina mått

På denna sida skriver du in ditt breddmått.

Vår inredning är som standard 2080 mm hög och 505 mm djup vilket gör att du inte har möjlighet att skriva i dessa mått.

Vill du ha en grundare eller lägre garderob så är det fortfarande vår standardinredning som levereras som man då får kapa till på plats för önskat mått.

Är ni i behov av högre inredning så är grundinredningen 2080 mm som man sen köper mer inredning till och fortsätter att bygga upp mot exempelvis tak.

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Lägg till sektioner

På denna sida är det nu dags att sätta in de sektioner ni vill ha i er garderob.

Vi har fyra fasta sektionsmått i storlekarna S (332 mm) M (432 mm) L (532 mm) och XL (732 mm). Det är i dessa sektioner ni sen kan fylla med exempelvis korgar, lådor, hyllplan m.m.

På den här sidan lägger ni också till enkel eller dubbel klädstång. Dessa behöver INTE sättas in i en fast sektion utan kan sättas in mellan två fasta sektioner, till exempel. Klädstängerna kan vara 1100 mm breda innan de behöver stöttas upp för att inte svikta. 

Vill ni lägga till en mellanvägg till i garderoben för att dela av så går det att göra här.

Färgerna på våra stommar går att få i vitt eller antracitgrå. 

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Inredningsdetaljer

I de fasta sektionerna kan man montera in inredningsdetaljer. Detta är till exempel korgar, byxhängare, skohyllor m.m. och vad som kan gå in i vilken sektion ser man när man trycker på den sektionen.

Det är nu ni fyller er garderob med det ni är i behov utav. Heltäckta lådor eller trådkorgar? Byxhängare för att hänga byxor eller hyllplan för att vika kläderna istället.

OBS! Ska ni ha skjutdörrar framför? Var noga med att inte få något utdragbart monterat så de kolliderar med eventuella dörrar när dem dras ut!

Här väljer ni även färg på inredningsdetaljerna. Vitt eller mörkgrått.

Belysning – Invändig LED-list som tänds och släcks med hjälp av rörelsesensorer som känner av rörelsen av dörrarna. Nätansluten och kopplas in i eluttag.

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Tillbehör

Nu är garderoben och skjutdörrarna färdigdesignade. Vill ni köpa till bottenplattor, avdelare eller korginsats/smyckeslåda till era valda trådkorgar eller köpa till nya tillbehör till din garderob som exempelvis nya krokar, städskåpsinredning m.m. så kan ni lägga till detta här.

 

Designa er drömgarderob i Garderobsfabrikens ritverktyg

Köp nu Klarna

När du är nöjd med din garderob och vill beställa så kan du trycka hem garderoben direkt och betala genom Klarna. Här kan du betala direkt, be om faktura och lägga upp en delbetalning på din garderob.

Beställningen läggs direkt till vår fabrik utan att gå igenom våra garderobsexperter och du kan välja att få garderoben skickad till dig. Då läggs det på en uträknad fraktkostnad. Du kan även välja att hämta dina dörrar direkt i Skövde eller Örebro när dem är färdigproducerade.

Vill ni få hjälp utav våra experter så rekommenderar vi att man istället väljer “Få offert”.

Få offert

Är du osäker på måtten, endast vill få en prisuppfattning eller vill ha hjälp med att designa din inredning utav våra garderobsexperter så rekommenderar vi att ni skickar in er garderobsritning till oss.

Här fyller ni i alla era uppgifter, om ni vill ha sakerna skickade till eller, vill få hjälp med montering eller hämta inredningen själv i Skövde eller Örebro. 

Här kan du också lägga en kommentar, ställa en fråga eller lägga ett önskemål. Vill du att vi hellre kontaktar dig på telefon än mejl som exempel så kan du meddela oss detta här.

När vi fått in offerten till oss på Garderobsfabriken så kontaktar vi dig så fort vi har möjlighet och vi tillsammans med er tar fram den bästa lösningen som passar er.

Vill ni lägga beställningen direkt utan att gå genom våra experter så kan ni istället välja “Köp nu Klarna”.