Kundtjänst har öppet
   

Rusta upp och förbättra din befintliga garderob

Förutom att våra inredningsdetaljer passar våra garderober passar dom även standardgarderober i måtten 40 cm garderob, 50 cm garderob, 60 cm garderob och 80 cm garderob.

Rusta upp och förbättra din befintliga garderob​

I nyproducerade hus och lägenheter så är det väldigt sällan någon bra förvaring från grunden, om man själv inte har varit med och ritat och designat bostaden själv. Oftast så finns det då endast några enklare standardgarderober och en trång klädkammare som passar sig mer till att vara ett förråd än en klädkammare. Men oroa er inte, vi kan rusta upp och förbättra din befintliga garderob​ så ni kan använda all yta på bästa sätt. 

Äldre hus och äldre lägenheter brukar vara betydligt bättre utrustade med förvaringsmöjligheter till kläder. Då hemtextilier, så som till exempel dukar, handdukar och servetter större värde än vad det har idag och användes betydligt mer förr så brukar det även finnas ett linneskåp i äldre bostäder som är ett skåp anpassat till förvaring för just dessa textilier.

Idag används inte bordsdukar i samma utsträckning, servetter är till majoriteten av gångerna engångsservetter och handdukar förvaras oftast i badrummet. Detta gör att ett linneskåp, som till stor del består av endast hyllplan, inte fyller samma funktion i dagens samhälle. Många kunder väljer därför att montera in korgar och klädstänger där för att kunna ta tillvara på förvaringsutrymmet.

Garderobsfabriken utdragbara skohyllor för garderob
Garderobsfabriken utdragbara trådkorgar och trådback för garderob
Garderobsfabriken trådkorgar och byxhängare för garderob

De flesta tillverkare av garderobsstommar som finns ute på marknaden har sina egna mått och lösningar av den anledningen att du som kund ska behöva återkomma till samma tillverkare och köpa korgar, hyllplan, klädstänger etc när det är dags att rusta upp garderoben.

Dock så kan ju tillverkarna ha gått över till ett nytt garderobssystem och att det då inte går att köpa inredning till det “gamla” systemet eller så kan saker ha tagits bort ur sortimentet.

Mycket äldre garderober och linneskåp är till stor del handbyggda utan dagens precisionssäkra maskiner, vilket gör att nästan alla mått är olika mellan olika garderober. Det finns dock lösningar på nästan allt och vi på Garderobsfabriken är experter på detta.

Det mest optimala är att investera i helt nya garderober med nya, platsbyggda stommar där man kan lägga fokus på att kunna utnyttja utrymmet maximalt och utefter era specifika behov ta fram en garderob som passar er bäst.

Vi är dock medvetna om att det finns olika anledningar till att man inte vill installera en helt ny garderob och det kan vara ekonomiska skäl, att man är nöjd över den nuvarande garderobens stomme och grund eller att man endast vill och behöver göra om en liten del av den stora garderoben.

Vad kan vi erbjuda?

När det kommer till trådkorgar, skohyllor och byxhängare så går det att beställa distansskenor som ersätter de vanliga standardskenorna för att kunna passa i de olika breddmått som finns i dina garderober. Våra distansskenor finns i 16,5 mm och 19,5 mm och kan beställas tillsammans med trådkorgarna direkt i våran webbutik eller i våra butiker som finns i Skövde och i Örebro. Är ni osäkra på måtten så rekommenderar vi att ni kontaktar oss.
 
Hyllplan går även dessa att montera in i befintliga garderober. Vi kan tillhandahålla hyllplan i vitt eller antracit som man kan kapa till rätt mått för att passa. Dessa monteras med stabila vinklar undertill och vid större och bredare hyllplan så rekommenderar vi även att man stöttar upp med konsoler.
 
Våra klädstänger som du kan beställa i webbshoppen finns i längderna 100 cm och 150 cm och kapas till i rätt mått. De är gjorda av aluminium och monteras med tillhörande väggfästen.
 
Har ni frågor och funderingar över hur ni ska rusta upp eran befintliga garderob eller har frågor om vårat sortiment så är ni välkomna att höra av er till oss så hjälper vi er.
 
 

 

 

 

Se några av våra mest populära produkter från webshopen nedan