Välkommen till garderobsbloggen, (snart) fylld av smarta tips och idéer  

  Välkommen till garderobsbloggen, (snart) fylld av smarta tips och idéer  

Hur man bäst mäter inför köp av måttanpassade skjutdörrar

Hur man bäst mäter inför köp av måttanpassade skjutdörrar

Vi får en del frågor om hur man själv bäst mäter för våra måttbeställda skjutdörrar, så jag tänkte dela med mig av några tips.

Vi rekommenderar att man använder en laseravståndsmätare. Har du ingen själv kanske du kan låna en av en släkting eller granne. Dessa finns även att köpa i bygghandeln för några hundralappar. Alternativet är att använda sig av två stycken tumstockar och lägga ihop måtten, det går också bra.

För att få ett så korrekt mått som möjligt bör man mäta där skenorna till skjutdörrarna ska monteras, alltså cirka 60 cm ut från bakre väggen.

Vi rekommenderar att man mäter på minst tre ställen, både på höjden och bredden.

På höjden mät avståndet golv till tak på höger sida, i mitten och på vänster vänster, och så använder du det minsta måttet som du får.

På bredden mät avståndet vägg till vägg nere vid golvet, i mitten av väggen och uppe vid taket, och så använder du det största måttet som du får.

Hur man ska mäta för måttanpassade skjutdörrar

Skiljer det mer än 10mm mellan måtten på höjden kan man behöva bygga ner taket något eller montera takskenan med distanser.

Skiljer det mer än 10mm mellan måtten på bredden kan man behöva montera anslagslister på sidorna som dörrarna går emot.

Det går alldeles utmärkt att mäta själv och sen skicka alla måtten till oss via mail eller komma in med dem till våra butiker i Skövde eller Örebro, så hjälper vår kunniga personal till med beställningen samt gör ett förslag på inredning om ni önskar.

Bor ni i Skövde- eller Örebrotrakten kommer vi gärna ut och hjälper er att kontrollmäta. Lägger ni en beställning i butik har ni även möjlighet att låna hem en laseravståndsmätare för att själva kontrollmäta.

När det gäller mätning för skjutdörrar som ska monteras med vinkelbeslag i snedtak, kontakta oss via mail eller telefon, eller besök någon av våra butiker, så hjälper vi till.