Kundtjänst har öppet
   

Sovrumsgarderob

Garderoben i sovrummet ska kunna rymma vardagens alla klädesplagg för en eller flera personer och därför kan planeringen av en sovrumsgarderob se olika ut, beroende på vem och hur många som ska dela på garderoben.

Behoven för en garderob i ett sovrum kan se olika ut beroende på om det är tonåringen, den yngre familjemedlemmen eller föräldrarna som är i behov utav garderoben.

Hur man förvarar sina kläder är olika från person till person och därför så har vi flera olika lösningar på hur man kan förvara sina kläder för att man ska kunna planera en garderob som passar alla.

Är ni i behov av en hallgarderob så hittar ni några tips på hur man ska tänka vid planering av en hallgarderob här!

Märk grå byxhängare som är utdragbar från Garderobsfabriken
Tillsammans skapar vi er drömgarderob. Antracit smyckeslåda med glashylla med svart handtag
Måttanpassad och platsbyggt garderob med skjutdörrar i betong och en snygg och lyxig vit garderobsinredning från Garderobsfabriken

Planera din sovrumsgarderob

Det finns som sagt en del att tänka på vid planeringen av eran sovrumsgarderob. Här kommer några tips på vad man ska tänka på för att kunna maximera förvaringen utefter de behov och de möjligheter ni har:

  • Vems/vilkas kläder ska få plats i garderoben? Är det en garderob till ett singelrum, ett barnrum eller en garderob där två eller fler ska dela på utrymmet?
  • Ska man dela lika på förvaringsmöjligheterna? Är man två personer som ska dela på garderoben så är det väldigt vanligt att man vill dela av garderoben på mitten och få lika mycket förvaring. Men är det alltid det bästa? 
  • Hur förvarar ni era kläder idag? Viker ni in tröjor och t-shirtar och lägger på hyllor eller  i lådor/korgar eller vill ni hellre ha mer klädstång för att kunna hänga upp kläderna? Vi anpassar oss helt efter era behov och tar fram den garderobslösning som passar er bäst.
  • Hänga in eller vika byxorna? Vill ni ha en känsla av exklusivitet så rekommenderar vi våra utdragbara byxhängare. De är inte bara snygga och praktiska utan gör också så att man minimerar risken för oönskade veck på byxorna. Vill ni hellre vika byxorna så går det utmärkt att välja våra hyllplan.
  • Ska man ha korgar eller lådor? Lådor i en garderob ger känsla av lyx och elegans men är inte det mest praktiska i alla situationer. Korgar är att föredra då man snabbt vill kunna se vad som förvaras där i, få en överblick över innehållet och gör det enklare att kunna ta det man vill ha utan att behöva rota igenom varenda låda eller korg.
  • Komplettera med krokar och/eller kroklister! Gör det enkelt att hänga upp kläder, handväskor eller annat som kan förvaras på krokar. På så sätt så får man möjlighet till mer förvaring utan att behöva göra garderoben större. Hos oss på Garderobsfabriken så hittar ni flera olika krokar och kroklister som passar just er och det vi inte har i lager kan vi enkelt ta hem.
  • Smyckes-, klock- och bältesförvaring! Har ni oreda bland era smycken eller vill ni kunna få en bättre överblick över alla snygga klockor? Väljer ni att köpa till den snygga smyckeslådan med en glasskiva ovanför så får ni en väldigt bra överblick över det ni förvarar där i. Smyckeslådan har även samma front som övriga lådor och smälter bra in i garderoben.
  • Lys upp i garderoben! Det finns nästan ingenting värre än att rota bland kläder i en mörk garderob där man får försöka känna sig fram till att hitta rätt klädesplagg. Hos oss kan ni beställa både nätdriven belysning och batteridriven belysning (uppladdningsbar) som tänds med hjälp av rörelsesensorer och som hjälper dig att hitta rätt i garderoben.

Tillsammans skapar vi er drömgarderob. Antracit smyckeslåda med fack i olika storlekar
Trådkorg trådback från Garderobsfabriken finns i både vitt och grått med många smarta tillbehör
Vit lyxig snygg garderobsinredning med korgar lådor och hyllor från Garderobsfabriken

Skjutdörrar till sovrummet

Med runt 20 olika fyllningar till våra skjutdörrar och två olika rammodeller som finns i olika färger så kan ni enkelt få dörrarna att passa in – eller sticka ut – i rummet. Se våra fyllningar här.

Sovrummet ska vara en lugn plats där man finner ro då kan det vara viktigt att färgen på skjutdörrarna inte sticker ut allt för mycket. Det finns dock inga rätt eller fel utan DU kan välja, vraka och blanda precis hur du vill. En helkroppsspegel på minst en av dörrarna kan vara att föredra för att snabbt och enkelt kunna se hur outfiten ser ut.

Garderob till barnrummet

Ett barnrum kan vara lite svårare att planera då det finns lite annat man behöver ha i beaktning. Eftersom barnet växer snabbt så behöver man även framtidssäkra garderoben och inte bara planera för att barnet ska få plats med sina nuvarande kläder.

Är det samma barn som kommer att bo kvar i rummet eller kommer någon annan att ta över rummet när barnet blir större? Kommer han eller hon vara i behov av en klädstång för längre kläder om några år? Det vore tråkigt att inse efter några år att garderoben inte passar behovet hos den person som bor i rummet samtidigt som vi förstår att det inte är lätt att se in i framtiden och veta hur det kommer att se ut.

Tillval och specialprodukter

Ett av skälen till att man inte vill ha korgar i sin garderob är för att man är rädd att kläderna som ligger i botten kommer att få rutmärken efter korgarna. Detta problem är vi medvetna om och därför så kan man köpa till bottenplattor av masonit som ser till så att kläderna ligger på ett plant underlag. Bottenplattan ser även till så att inga mindre saker trillar igenom korgarna. Behöver ni köpa till bottenplattor så hittar ni dem i vår webbshop, tryck här!

Till korgarna finns det även möjlighet att köpa avdelare för att dela av korgen i två samt en korginsats/smyckeslåda i filtmaterial där du enkelt kan sortera upp exempelvis smycken, bälten och klockor. Korginsatsen passar perfekt i våra standardkorgar med ett djup på 500 mm.

En slips- och bälteshängare är ett populärt val hos många utav våra kunder. Flera krokar för möjlighet att hänga kläder, väskor, bälten m.m. på samt en hylla med filtinlägg för att enkelt kunna förvara det som behövs.

Garderobsfabriken slips och bälteshängare med en hylla
Krok krom garderob Garderobsfabriken
Garderobsfabriken trådkorg med korginsats för slipsar bälten och smycken
Designa din drömgarderob

I vårt ritprogram så har ni möjlighet med hjälp av ”drag and drop” att planera och designa er garderob precis så som ni vill ha den. Här har ni också möjlighet att beställa det ni designat direkt och betala med Klarna, alternativt skicka in offerten till oss så att vi kan gå igenom den tillsammans med er.

Designa era måttanpassade skjutdörrar i vårt ritverktyg Garderobsfabriken