Kundtjänst har öppet
   

Planera din smarta hallgarderob

En hallgarderob ska kunna användas av hela familjen - stor som liten - vilket gör att en planering av hallgarderoben är viktig. Här kommer vi med några tips!

Det kan vara svårt att få till en bra förvaring i form av garderob till hallen. Nedan får ni tips på hur du kan planera  din smarta hallgarderob. Oftast så är hallen i sig inte så stor och man har en begränsad yta där man ska få plats med hela familjens jackor, skor, väskor, accessoarer m.m.

En hallgarderob ska kunna svälja så mycket som möjligt samtidigt som alla i familjen, även de minsta, ska kunna ha möjlighet att använda den, vilket gör att planeringen av hallgarderoben ser annorlunda ut jämfört med en garderob i sovrummet.

Garderoben i hallen ska även fylla sitt syfte när släkten kommer på besök eller när de nära vännerna kommer över på en middag.

Vit klädstång måttanpassas för garderob Garderobsfabriken
Utdragbar skohylla med förvaring av skor i två nivåer i grå färg från Garderobsfabriken
Måttanpassade skjutdörrar med spegel och belysning framför skjutdörrarna

Planera din hallgarderob

Det finns som sagt en del att tänka på vid planeringen av din hallgarderob. Här kommer några tips på vad man ska tänka på för att kunna maximera eran förvaring utefter de behov och de möjligheter ni har:

  • Hur ser förvaringen ut i eran hall idag? Vart och hur förvarar ni till exempel era jackor, barnens ryggsäckar, skor m.m.? Hur förvaras andra accessoarer som till exempel mössor och vantar?
  • Vad saknar ni när det kommer till förvaringen? Mer möjlighet att hänga kläder, få plats med fler par skor, kunna förvara vinterjackorna på samma ställe även under sommaren?
  • Hur ska skoförvaring se ut? Skor tar mycket plats och vi ser ofta när vi är ute hos kunder att det står framme fler par skor än vad man behöver. Våra omtyckta utdragbara skohyllor sväljer många skor på en liten yta men samtidigt så kan man också gå över vad som behöver stå framme.
  • Ska man ha korgar eller lådor? Lådor i en garderob ger känsla av lyx och elegans men är inte det mest praktiska i alla situationer. Korgar är att föredra då man snabbt vill kunna se vad som förvaras där i, få en överblick över innehållet och gör det enklare att kunna ta det man vill ha utan att behöva rota igenom varenda låda eller korg, speciellt för de lite yngre familjemedlemmarna.
  • Komplettera med krokar och/eller kroklister! Gör det enkelt att hänga upp barnens kläder, ryggsäckar eller annat som kan förvaras på krokar. På så sätt så får man möjlighet till mer förvaring utan att behöva göra garderoben större. Hos oss på Garderobsfabriken så hittar ni flera olika krokar och kroklister som passar just er och det vi inte har i lager kan vi enkelt ta hem.
  • Har ni tillräcklig belysning i hallen? Hallen är i många fall ett ganska mörkt utrymme då det inte alltid finns några fönster där. En plafond eller spotlights ger ofta bra ljus, men lyser sällan upp i garderoben. Vi erbjuder både invändig belysning – som tänds med hjälp av rörelsesensorer eller trådlös knapp – och utvändig, dimbar belysning som lyser upp garderoben och tänds och släcks med hjälp av en trådlös dosa.

Kroklist med 4 korgar från Garderobsfabriken passar alla garderober
Garderobsfabriken trådkorg med korginsats för slipsar bälten och smycken
Måttanpassade skjutdörrar från Garderobsfabriken med spegel och svart ram och spröjs i 4 lika stora fält som spörjsindelning och fältfyllning

Skjutdörrar till hallgarderoben

Med runt 20 olika fyllningar till våra skjutdörrar och två olika rammodeller som finns i olika färger så kan ni enkelt få dörrarna att passa in – eller sticka ut – i rummet. Se våra fyllningar här.

Oftast så är hallen ett något mindre och smalare rum än de övriga vilket gör att det kan kännas mer trångt att montera in en skjutdörrsgarderob här. Väljer man skjutdörrar med spegelglas så får man både en dörr där man kan spegla sig innan man går ut samtidigt som hallen kommer att kännas rymligare och luftigare. Spegeln hjälper även till att sprida det ljus man har i hallen.

Inredning och inredningsdetaljer

Vare sig ni är intresserade av möbelinredning i vitt eller antracit eller vägghängd inredning bestående av bärskena, hängskenor och inredningsdetaljer så hjälper vi er att ta fram den mest optimala inredningen som passar era behov samtidigt som vi maximerar garderoben utefter det utrymme ni har.

Möbelinredningen vi tillhandahåller finns i vitt eller antracit där ni kan välja det som ni tycker är snyggast och passar er bäst. Inredningsdetaljerna, så som till exempel skohyllor, korgar m.m. finns i vitt och grått och här finns möjligheten att blanda precis som man vill. Är man intresserad av möbelinredning i andra färger eller med till exempel trästruktur så går det jättebra att kontakta oss så ser vi till att ta fram en offert även för detta.

Det är inga problem att komplettera garderoben med fler korgar, skohyllor, klädstänger i efterhand om man inser att man behöver mer förvaring av till exempel skor. Alla våra inredningsdetaljer finns att köpa i webbshoppen. Bor ni i närheten av Skövde eller Örebro så är ni också välkomna in till butikerna för att beställa på plats.

Grundare garderobslösning

Har ni inte tillräckligt med utrymme för att kunna ha en 60 cm djup garderob? Det är inga problem då vi kan montera även grundare garderober. Det blir dock lite andra möjligheter vid planeringen av din garderob.

Vår inredning bygger 50,5 cm på djupet och skjutdörrarna bygger 8 cm eller 12 cm beroende på om det är en tvåspårig skena eller trespårig skena man väljer. Man behöver även minst 1.5 cm mellanrum mellan dörrar och inredning vilket gör att ett minimumdjup på 60 cm är det som rekommenderas och det som krävs för att man ska kunna montera klädstänger från sida till sida och kunna få in vissa utav våra inredningsdetaljer, till exempel utdragbara skoställ.

Vid planering av en grundare garderob så behöver man vara medveten om att eventuella klädstänger monteras inifrån och ut, alltså från bakre vägg och framåt. I vårat sortiment hittar ni även grundare korgar men förvaring av skor behöver planeras på ett annat sätt då vi tyvärr inte har grundare utdragbara skoställ. Lösningar finns så det är bara att höra av er till oss så hjälper vi er med planeringen.

Antracit låda med svarta handtag på garderob i walk in closet bakom skjutdörrar från Garderobsfabriken
Utdragbar klädstång för grunda garderober med klädstång inifrån ut Garderobsfabriken
Grund garderob med inredning och hyllor med klädstång inifrån ut från Garderobsfabriken
Designa din drömgarderob

I vårt ritprogram så har ni möjlighet med hjälp av ”drag and drop” att planera och designa er garderob precis så som ni vill ha den. Här har ni också möjlighet att beställa det ni designat direkt och betala med Klarna, alternativt skicka in offerten till oss så att vi kan gå igenom den tillsammans med er.

Designa era måttanpassade skjutdörrar i vårt ritverktyg Garderobsfabriken